A Csikung világa

"A csikungot évszázadok óta úgy tekintik, mint egy régi kínai művészetet, mely a gyógyulást, önszabályozást képes létrehozni a szevvezetben..." 

Hszü Ming-Tang

 

Ez a módszer a legutóbbi időkig titkosnak számított. Iskolái könöböző keretek közt léteztek. Klánok, családok és kolostorok tanították és gyakorolták szűk körben. Nagy hatással volt rá a taoizmus, a konfuciunizmus és a kínai buddhizmus, de a rendszer teljesen vallásoktól mentes. A múlt század közepétől a csikungot kutatók a fő irányzatok öszzeolvadását figyelték meg, céljai és a gyakorlatok módszerei szerint különböztették meg ezeket. A legtöbb irányzat esetén azonban a gyakorlás technológiája még ezután is rejtve maradt. 

Kivételt képzett ez alól a gyógyító rányzat, de ez is csak részben terjedt el. A csikung módszerek használata rendkívül hatékony a betegségek megelőzésére, kezelésére, a test és a szellem megerősítésére. Ezzel nagy érdeklődést keltett a mi társadalmunkban is. 

A csikung az önfejlesztés művészete, mely segít megtalálni az utat. A csikung gyakorlása közben fejlesztjük magunkat és elérhetjük a teljesség állapotát. Bölcsességre, tudásra és képességekre tehetünk szert. Ez a folyamat nem függ az életkortól, tehát sohasem késő. :)

Gerincszimetria terápia bemutatása

"Semmi sem pótolja az emberi kéz gyógyító erejét..."

 

Az emberi test asszimmetrikus. Ezt a mai nyugati orvoslás normális állapotnak tekinti, mivel mindenki ilyen. Természetesen a tökéletes szimmetria nem létezik, nem tudok olyan élőlényt vagy tárgyat sem melynek mindkét oldala minden tekintetben azonos lenne. Az abszolút szimmetira éppoly idealizás, mint a teljes egészség, mégis az emberi testnek sarkalatos pontja és összefügg az egészségügyi állapottal.

Az emberi asszimetriának oka az SI (Sacroiliacalis) ízület elmozdulásában ezáltal a medence eltolódásában keresendő, mely mozgásszervi, kórosabb esetben akár belszervi betegségekhez vezethet. Ez az elváltozás a kóros oldali alsóvégtag rövidülését okozza.

Az SI ízület elváltozása az izmokat és az adott testfél kötőszöveteit és ízületeit is merevebbekké és kötöttebbekké teszi. Természetesen az asszimmetria kompenzálás miatt a gerinc ferdülése is megtörténik. A test súlyközpontja eltolódik. Az adott oldalon lévő ízületek a tapasztalatok szerint mozgásukban többé kevésbé korlátozottakká válnak. Ezek az ízületi blokkok és kötött izomzat a belszervek működését is befolyásolják.

A terápia célja az emberi test relatív szimmetriájának az elérése mellyel elérjük:

  • az izmok- kötőszöveteinek lazulását, ezáltal az egész test vérrendszerének megfelelő áramlását,
  • a távol-keleti tradicionális medicina szerinti energiarendszerének (meridiánok) megfelelő blokkmentes áramlását.

A fentiek által relatíve egészséges állapot jöhet létre. 

A masszázstechnika a fentiek alapján kínai ízületstimuláló fogásokon (a csontkovácsolásnál szelídebb, kontroll alatt tartott) és japán speciális nyomó-gyúró mozdulatokon alapszik kimozgatásokkal, nyújtásokkal, akupresszúrás pontok és meridiánok kezelésével kombinálva. 

A kezelés laza - lehetőleg pamut - ruhában történik (póló, melegítőalsó és tiszta zokni). 

Ennek időtartama állapottól füffően 50-75 percet vesz igénybe.

 

 

Üdvözlöm Kedves Érdeklődő!

 

Molnár Jánosnak hívnak és több, mint 4 éve foglalkozom különböző keleti masszázsokkal és kipróbáltam több keleti mozgáskultúrát is. 2012-ben alternatív mozgás- és masszázsterapeuta végzettséget szereztem. Kotsuban Yumeiho terápiát gyakorlom azóta, mely hatásosnak bizonyul hát-, derék és egyéb fájdalmak kezelésére. Folyamatosan fejlesztem magam és mindig az egyén panaszaihoz igazítom terápiáimat. Lampért Róbert Mesteremnél sikeresen letettem a 2. szintű nemzetközi diplomát.

Itt úgy érzem muszáj leírnom: A kezelés terápiás, nem pedig "wellnes" fogásokból áll. :)

Milyen panaszok esetén lehet hatásos a kezelés?

Például:

  • Hátfájás,
  • Derékfájás,
  • Lumbágó,
  • Gerincsérvek,
  • Becsípődések,
  • Csípőfájdalmak,
  • Izom, ízületi fájdalmak,
  • stb

 Fontos számomra és igazi sikerélményekkel, energiával tölt fel, ha segíthetek embereken. Célom az egészség megőrzése és helyreállítása. Természetesen ezt nem egyedül teszem. Ehhez a kezelt személy nagyfokú közreműködése szükséges. Vallom, hogy én csak az öngyógyító folyamatokat indítom be és segítem. A paciens hozzáállásának változtatása nélkül a gyógyulás nehéz, szinte lehetetlen. Azzal, hogy eljön hozzám vagy felkeres már tett egy lépést a gyógyulás felé. Ezt úgy mondám, hogy energiát fordít a saját egészségének a helyreállításra. 

Jó böngészést kívánok az oldalamon és bármi kérdése, kérése van keressen nyugodtan!

 

Molnár János

Molnár János alternatív mozgás és masszazsterapeuta, Yumeiho terapeuta

Kezelések helye:

Veresegyházon saját kezelővel, Budapest és környékén akár házhoz is.

Telefonszám:

+36704208834

E-mail:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.